Dobit Energoprojekta u osnovni kapital društva

Bez autora
Jul 25 2011

Skupština akcionara Energoprojekta je na godišnjoj sednici donela odluku o izdavanju običnih akcija devete emisije bez javne ponude radi pretvaranja neraspoređene dobiti u osnovni kapital društva. Skupština je na sednici 30. juna donela ovu odluku i po tom osnovu zamene akcija radi povećanja njihove nominalne vrednosti sa 440 na 510 dinara. Kako se ističe u dokumentu koji je u skladu sa pravilima finansijskog izveštavanja Energoprojekt dostavio Berzi, Komisija za hartije od vrednosti je toj kompaniji izdala rešenje o davanju odobrenja za izdavanje hartija od vrednosti bez javne ponude radi pretvaranja neraspoređene dobiti u osnovni kapital preduzeća. Centralni registar, je zatim, izvršio promenu nominalne vrednosti svih akcija odnosno 9.467.810 običnih akcija. Rezultat izdavanja devete emisije običnih akcija bez javne ponude je uvećanje osnovnog kapitala društva po osnovu raspodele dobiti po godišnjem računu za prošlu godinu koji sada iznosi 4,82 milijardi dinara i podeljen je na 9.467.810 običnih akcija.

Dobit Energoprojekta u osnovni kapital društvaSkupština akcionara Energoprojekta je na godišnjoj sednici donela odluku o izdavanju običnih akcija devete emisije bez javne ponude radi pretvaranja neraspoređene dobiti u osnovni kapital društva, objavljeno je na sajtu Beogradske berze.

Skupština je na sednici 30. juna donela ovu odluku i po tom osnovu zamene akcija radi povećanja njihove nominalne vrednosti sa 440 na 510 dinara.

Kako se ističe u dokumentu koji je u skladu sa pravilima finansijskog izveštavanja Energoprojekt dostavio Berzi, Komisija za hartije od vrednosti je toj kompaniji izdala rešenje o davanju odobrenja za izdavanje hartija od vrednosti bez javne ponude radi pretvaranja neraspoređene dobiti u osnovni kapital preduzeća. Centralni registar, je zatim, izvršio promenu nominalne vrednosti svih akcija odnosno 9.467.810 običnih akcija.

Rezultat izdavanja devete emisije običnih akcija bez javne ponude je uvećanje osnovnog kapitala društva po osnovu raspodele dobiti po godišnjem računu za prošlu godinu koji sada iznosi 4,82 milijardi dinara i podeljen je na 9.467.810 običnih akcija.

Prema ranije objavljenim podacima, ostvareni zbirni konsolidovani prihod Energoprojekta u prvom kvartalu 2011. iznosio je 33,3 miliona evra, 32 odsto slabije od plana poslovanja.

Cena akcije Energoprojekta na berzi trenutno je 780 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik